Yummy Cafe: ” Pentru noi, rețeta perfectă e multă dragoste și pasiune pentru cafea “

coffee to go

Bine v-am regăsit! Într-un articol precedent anunțam deschiderea unei noi locații pentru iubitorii de cafea: Yummy Cafe.Zilele trecute, am revenit și am dorit să aflu povestea din spatele acestei pasiuni.Ce a stat la baza acestui concept, care sunt riscurile pentru un antreprenor aflat la început de drum, precum și care sunt planurile de viitor, vă invit să descoperim împreună în următorul interviu.

YummyCafe

D.N: Cum a început totul și de la ce a pornit conceptul Yummy Cafe? ( logo, decor și design)

“A fost o muncă de echipă.”

Y.C: Ideea a venit după o vizită la Brașov, la cafeneaua unor prieteni.Mi-a placut ideea și m-am întors la Galați cu gândul că vreau să-mi fac și o cafenea pe același principiu coffee to go. Am întrebat-o pe colega mea, dacă dorește să fie parte a acestui proiect și așa a început totul. În ceea ce privește designul , a fost o muncă de echipă. În paralel cu amenajarea am lucrat și la logo pentru care am apelat la cineva care se pricepe la acest aspect. Au existat mai multe variante, însă am rămas la aceasta.Pentru decor am apelat la utilizarea paleților, fiind o resursă mai accesibilă și ne-am dorit un stil mai minimalist.Referitor la conceptul de blackboard ne-am inspirat de la partenerul nostru, PainVivant.Am aplicat și noi, pentru că ne-a placut ideea. Putem spune că în rezultatul final există câte o parte din sufletul fiecăruia.


D.N : Să cunoaștem puțin membrii din spatele acestui proiect. O echipă e ca și un mix bun, prin combinarea corectă a ingredintelor. Pe voi, ce vă definește?
Y.C: Teoretic, administratorii afacerii suntem eu(Cezarina) și cu Alexandra,însă neoficial suntem 4 oameni.După cum am lucrat , consider că suntem o echipă bună. În ciuda faptului că au mai existat divergențe, conflicte sau păreri diferite am trecut peste toate și am putut realiza ceva frumos,iar ca să-ți raspund la întrebare: ne definește ambiția.

YummyCafe
D.N:Ce loc ocupă cafeaua în viața voastră? Dar cafeneaua?
Y.C: Cafeaua, cel puțin în viața mea este foarte importantă.Aș fi în stare să renunț la alte lucruri, însă mai puțin la cafea.Merg pe principiul:” Nici o zi fără cafea “,iar cafeneaua e pe primul loc, momentan.
D.N : Ce credeți că vă recomandă și vă diferențiază față de concurență?
Y.C: Căldura și atmosfera prietenoasă.Designul deosebit și bineînțeles, cafeaua. Fiind la început, timpul ne permite să mai socializăm cu clienții, să obținem un feedback.Nu avem o rețetă strictă, o putem adapta în funcție de preferințele acestora, siropurile și frișca, fiind din partea casei.
D.N: Prezentați-ne pe scurt meniul Yummy Cafe.
Y.C: Meniul conține cafea, specialitățile pe bază de cafea, ceai, ciocolată caldă.Avem și un produs , care ne poartă numele, inventat de noi Yummy coffee (ghiciți rețeta, va bucurați de premii.Mai multe detalii pe pagina , precum și produse franțuzești, brutărie artizanală oferite de Pain Vivant.Am pregătit și oferte delicioase pentru clienții noștrii : croissant + expresso la doar 6 lei sau croissant cu migdale+expresso la preț de 7, 5 lei.Vă asteptăm să le descoperiți la cafenea.

coffee to go, cafenea
D.N :Se spune că prepararea cafelei este o artă.Care este din perspectiva voastră, rețeta perfectă?
Y.C: Gustul pornește de la prăjire. apoi ceilalți factori: temperatură, granulație, cantitatea de apă și cafea, râșnița folosită. Pentru noi, rețeta perfectă e multă dragoste pentru cafea și pasiune în ceea ce faci. Mă întreb: “Cum ar fi să vinzi cafea, fără să fii un iubitor de cafea?” Nu cred că e posibil.Noi am urmărit să oferim o cafea tare, adică o cafea de calitate, păstrând principiul rețetei italiene.

D.N : Ați inaugurat locația de puțin timp, ce planuri aveți în viitorul apropiat?
Y.C: Ne dorim să introducem produse noi, adecvate sezonului cald: sucuri, fresh-uri, să extindem sortimentele de cafea .Același lucru ni-l dorim și pe partea de patiserie.

Pain VivantYummyCafe
D.N :Provocare: Cum ați convinge un neiubitor de cafea, să devină fan ?
Y.C: Putem oferi și alternative non coffee, precum:cafea decafeinizată sau ceai.Pentru a deveni consumator îi putem prezenta beneficiile cafelei, să-i servim cu o cafea mai puțin amară, deoarece lumea are impresia, că o cafea bună, e neapărat amară sau le putem sugera o cafea cu mai puțin conținut de cafea: Caffe Latte, Latte Machiato, Cappucino.

 

D.N:Care sunt piedicile pentru un antreprenor aflat la început de drum? Dar riscurile?

“Oamenii care ar trebui să te informeze nu prea o fac, în mod complet și corect.”

Y.C: Fiind amândouă la prima afacere am avut numeroase piedici cu care să ne confruntăm.Oamenii care ar trebui să te informeze nu prea o fac în mod complet și corect.Din păcate, trăim într-un stat în care trebuie să te lovești de ceva pentru a te descurca.E destul de dificil să-ți deschizi o afacere, cred că era și inainte.Să fii nepregătit, necunoscând toate informațiile. Încă nu am aflat toate lucrurile, care sunt de aflat.Ca antreprenor aflat la început de drum, legătura cu instituțiile statului ar putea fi considerată un risc.Implicit, riscul de a nu-ți merge afacerea, să vii cu produs care nu se caută, însă te poți adapta din mers.
D.N: O parte din echipa Yummy Cafe, mai precis 2 dintre voi sunt membrii ai asociației JCI Galați. Cum v-a ajutat acest lucru și experiența dobândită să puneți bazele acestei afaceri?
Y.C: Membre suntem atât noi două, cât și prietenii noștrii, dar ei nu sunt oficial în afacere. Prin intermediul JCI l-am cunoscut pe Adrian, partenerul nostru de la Pain Vivant.I-am povestit ce dorim să facem și a spus că ne ajută cu produsele, cât și cu know-how-ul sau experiența lui. Asociația are 4 arii, una dintre ele fiind dezvoltarea mediului de afaceri.Am învățat faptul că, dacă nu ești expert în domeniu ar trebui să te informezi de la persoane mai avizate și să încerci și tu, pentru că nu este imposibil.Daca ai o idee să faci ceva, să nu o lași să se piardă.

croissant_YummyCafe
D.N: Un mesaj pentru actualii clienți Yummy Cafe, dar și pentru cei care încă nu v-au descoperit.
Y.C: Îi așteptam cu nerăbdare să ne descopere. Nu au cum să nu le placă produsele noastre.Dacă nu ne cred,îi invităm să se convingă.În timp ce, clienților actuali le mulțumim că au avut curaj să experimenteze cafeaua noastră și îi așteptăm în continuare.De asemenea, suntem deschiși la a îmbunătăți produsele, în funcție de preferințele acestora.
D.N: Mulțumesc pentru timpul acordat!
Y.C: Mulțumim și noi!

coffee to go Galati

Iubitorii de cafea au un limbaj comun: We speak Americano. Așa că, espress your feelings cu un share.

sursă poze: Yummy Cafe