Viața are sunet. Ai stat să o asculți?

Viața are fundalul ei sonor. Sunetul din viața mea? Câteodată, mono, alteori stereo, depinde la ce piesă ai nimerit când ai pus “Stop”.
Uneori, aș da pe “mute” vocea lumii și aș da volumul din boxe mai tare. În timp ce, muzica e terapie pentru suflet, vocea lumii e doar zgomot.Nu am sintetizator să filtrez impuritățile pentru a obține un sunet clar, imaculat. Însă, am grijă să filtrez ce aleg să ascult, am ales sunetele din viața mea.
Viața are sunet! L-am amplificat cu ajutorul boxelor Edifier, care redau orice detaliu plăcut auzului, datorită bass-ului puternic.

În ce măsură îmi influențează, muzica, viața?

Depinde.Se întâmplă să varieze de la măsura de 2 pătrimi, la cea de 3 pătrimi.Există momente când aș pune “PAUSE“, alteori aș rămâne blocat pe butonul de “replay”. Aș da “cut” momentelor care nu au avut muzicalitatea concordantă cu sufletul meu.
Chiar aș putea spune că viața mea e un portativ, pe care uneori îl reascult în modul SHUFFLE sau prefer să redau doar o anumită parte la modul REPEAT.Însă, atunci când doresc să reîntregesc tabloul muzical al vieții, le dau play la modul automat pentru a nu lăsa spații goale pe portativ. Astfel, s-ar produce o dezarmonie care mi-ar dezechilibra și sufletul.Uneori se află în abisul notelor joase, apoi notele par a se rearanja din nou în linie dreaptă, pentru ca apoi să ajungă la extazul notelor înalte.
Când linia vieții devine monotonă, simți nevoia să-i mai ciupești corzile, să mai faci o bătaie de ritm( dar nu pe loc), pentru a-i reda ritmicitatea.
Muzica aranjează pe făgașul normalității, ceea ce e dezordonat pe portativul sufletului. Nu are număr de ordine, dar mereu începe cu tonul potrivit, își ia câteva momente de respiro și se desfășoară conform scenariului.

Pentru că îmi doresc ca muzica sufletului meu să ajungă la cine trebuie, apelez la un ajutor de nădejde: boxele Edifier.Boxele vor răspândi muzica pe care am creat-o cu instrumentele sufletului: emoție, sentiment, iubire, pasiune și nostalgie. Muzica vieții mele nu are o rețetă agățată pe portativ, aceasta diferă de la un timp la altul. În timpul 0, poate fi melodioasă, spre timpul 1 poate avea tendințe ușor melancolice, iar spre final să revină la o stare de echilibru între cele două.

Nu o să vă plictisesc cu date tehnice, doar vă punctez, ce cred eu că sună bine, să auziți despre ele.
Încep prin a vă spune că ele se prezintă sub un design masiv cu carcasă din lemn MDF și 3 căi.
Mai mult decât la lumea exterioară, eu aleg să mă conectez la muzica vieții mele. Mă ajută să-mi ascult sufletul, când își cântă propriile trăiri, astfel  conexiunea 4.0 îmi facilitează acest demers.De asemenea, boxele Edifier R2730DB sunt compatibile cu aproape orice dispozitiv.

boxe
“Bass reflex-ul montat pe partea frontală, cu o secțiune atent calibrată, ajută la extinderea efectului de frecvență joasă și, în același timp, la eliminarea turbulențelor de aer.”
M-ar ajuta dacă ar elimina și turbulențele din viața mea, nu doar cele de aer. Totodată, dacă ar mai calibra distorsiunile muzicale ce-mi apar pe fundalul sonor, ar fi totul mult mai lin.
Dacă le-ați studiat per ansamblu, puteți observa carcasa din lemn care reduce din rezonanța acustică.Viața mea se reduce la cuvintele ce rezonează între ele: pasiune, eleganță, emoție, sensibilitate.
“Sistemul utilizează procesorul audio profesional de la Texas Instruments, procesarea complexă incluzând crossover electronic, compensare audio și dynamic range.”
Un proces mai complex ca și viața în sine, nu poate fi decât muzica. Doar că în anumite momente se compensează una pe alta. Când viața e într-un ritm dinamic, alert, muzica vine și mai calmează apele. Apoi, când totul e  liniar, e cea care produce schimbarea de ritm.


Un dynamic range mare va face ca muzica să sune natural, să transmită emoția prin intervalele sunetului, în timp ce unul redus poate estompa acele subtilități.De aceea, se recomandă păstrarea unui dynamic range mediu( 12 dB ). La fel, ca și în viața,
Sunetul, indiferent de forma sau sursa sa este parte a vieții mele. Nu-mi pot da viața pe mute, muzica e elementul ce-i oferă dinamicitate.
Viața nu are efect de “delay”, pentru că nu întârzie niciodată să ne surprindă. Însă, îi poți aplica “reverb” pentru a reproduce imaginea sonoră a sufletului.
Să facem un exercițiu. Ascultă un videoclip la întâmplare cu sonor. Apoi, repetă-l, dar de data aceasta fără sonor. Observi vreo diferență între cele două moduri de ascultare?
Din proprie experiență, în primul caz, te concentrezi pe sunet și variațiile acestuia. Te sensibilizează fiecare acord, trăiești versurile, simți intensitatea muzicii. În celălalt caz, ești privat de acest fapt, doar “asculți” imaginile în mișcare, îți imaginezi ce-ți transmit.
De ce am menționat acest lucru? Am asemănat filmul vieții cu un videoclip muzical. Odată derulat cu sonor, odată mut. Însă, a “asculta” cu sufletul, e o percepție mult mai profundă a muzicii decât cea auditivă.
Realizezi cât e de important, faptul că te poți bucura de sunetul vieții tale?
Pentru alții, însă, această emoție de a simți sunetele, e privată de anumite deficiențe…deficiențele de auz.
EDIFIER susține acest demers prin Edifier Angel Sound Foundation, ce îi ajută pe copiii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului.

Viața are sunet, nu o reduce la tăcere!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog!