Vacanță de iarnă cu gânduri royal(e).

E octombrie, dar eu deja mă gândesc la peisajele montane, la atmosfera sărbatorilor. Parcă, m-aș teleporta până într-acolo. Dar cu ce…cu gândul. Cu gândul că deja am și făcut rezervare.Dar stai că nu v-am spus până la ce altitudine zboară gândurile mele.Destul de înalte, aș zice, chiar la Poiană și nu e vorba despre Poiana Mărului. Știu că e toamnă și la asta v-ați gândit.Problema e că până la destinație, mi s-au întortocheat gândurile de la atâtea șerpentine. Le descâlcesc eu, mai târziu, la un joc de biliard. Până îmi aranjez toate bilele la cap, vă spun că am făcut rezervare la Hotel Royal Poiana Brașov. Nu putea rămâne, doar la stadiul de idee rătăcită prin ascunzișurile minții.
Situat în apropierea lacului Miorița, presupun că aș avea o vacanță legendară în acest loc, dat fiind cunoscută legenda Mioriței. Îmi plac locurile de “poveste”, cele care îmi asigură cadrul perfect, nu doar din punct de vedere al cazării, cât și a experienței avute acolo.
Am rătăcit destul. A sosit momentul să pregătim bagajele.Împăturim toate cele necesare, echipamentul de ski l-am bifat pentru 2 persoane, eu sar de pe listă. Eu voi skia printre argumentele unei vacanțe reușite, apoi mă voi lovi sau nu, de concluzia aferentă situației.
După un drum de câteva ore bune, iată-ne ajunși în stațiunea Poiana Brașov. Tragem aer(de munte) în piept, fotografiem peisajul ce se desfășoară în fața noastră.Toată lumea entuziasmată, ne luăm bagajele și pornim spre recepție pentru check-in.


-Bună ziua! Bine ați venit la Hotel Royal.
-Bună ziua! Bine v-am găsit! Avem o rezervare pentru un apartament, acest weekend.
-Să verific… Totul este în regulă! Aceasta este cheia camerei dvs. Vă dorim o vacanță plăcută alături de noi!
-Mulțumim!
Ne îndreptăm spre coridorul ce deschide către apartamentul nostru. O atmosferă plăcută și primitoare, încă de la intrarea în hotel.


Pe lista așteptărilor de la acest hotel, e inclusă și partea cu non-plictiseală. Doar nu voi petrece ore întregi pe pârtie, cel puțin, nu eu.Prin urmare, camera e una spațioasă, ce oferă și o priveliște către peisajul montan. Ce poate fi mai
frumos, decât să admiri de la fereastra camerei, crestele brazilor împodobite de zăpadă. O imagine desprinsă din cărțile poștale de pe vremuri, dar reprodusă la o scară mai mare.
După un tur al hotelului și împrejurimilor, hotelul Royal este astfel amenajat pentru a oferi un cadru familiar și nu numai. Spațiul de joacă din cadrul hotelului nu a putut trece neobservat de cel mai mic turist dintre noi, copilul unei bune prietene de familie.
Trambulina și toboganele i-au reținut momente bune din timp, în timp ce noi ne-am răsfățat la saună, un serviciu  inclus în cazare. Nu am rezistat prea mult temperaturilor ridicate, măcar am mai ars ceva calorii.


Unii dintre noi, pasionați de adrenalină s-au avântat pe pârtiile din Poiana Brașov. În timp ce, alții, printre care și eu mi-am testat îndemânarea la un joc de biliard.Nu știu, dacă am nimerit bilele în buzunarele care trebuie, dar măcar a fost distractiv.
-Fiecare cu ce-l pasionează…în direcția lui. Dar, nu găsim și noi un punct comun? Punct ochit, punct lovit. L-am găsit. Hai la o sesiune de darts…sper să nu nimeresc, pe cine nu trebuie.
-60, 90 de puncte, dar cine ia 100… de puncte. Eu mă pricep mai mult la ultima sută de metri. Aici, e pe puncte și nu știu dacă le nimeresc pe toate.
– Rămâi la traseul tău cu schiurile, că noi încercăm până atingem punctul maxim.
-Până găsiți traiectoria, eu am fugit să pregătesc niște vin fiert cu scorțișoară. Ceva abonați?
– Toți, în afară de cei mici. Pentru ei, avem ceai de fructe. Să ne mai încălzim puțin.
Cea din ultima zi, am rezervat pentru o vizită în orașul Brașov. Nu mă aflu, pentru prima oară în acest oraș, chiar pot spune că e pe lista orașelor preferate.Nu știu ce mă atrage în mod special, dar îmi plac plimbările prin Piața Sfatului.Așa că, de data aceasta aceasta, ne-am sfătuit între noi despre ce am putea vizita în Brașov și prin împrejurimi: Biserica Neagră, Strada Sforii, castelul Bran, cetatea Râșnov etc.
După câteva ore de plimbăreală și “câteva” fotografii pentru albumul de vacanță, ne-am retras către hotel.

Timpul zboară, când te simți bine. Așa s-a întâmplat și în cazul nostru. Număram orele pe ceas, până când a trebuit să părăsim hotelul Royal, care timp de un weekend ne-a oferit o experiență, dacă nu legendară, măcar una memorabilă.
Doar cu asta rămânem, cu amintirile.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog.